Menu Ga naar zoek pagina

‘Lid worden was een kwestie van gezond verstand’

30 april 2024 Interviews

Mevrouw Halverstad (80 jaar) uit Huizen werd onlangs lid van Vivium Services omdat ze een rijbewijskeuring nodig had. “Met de korting van €17,50 op die keuring had ik het lidmaatschap er al ruim uit, want dat kost dit jaar maar €10. Een aanrader dus.”

Al vaker overwoog ze een lidmaatschap. “Toen mijn man ziek was en hulpmiddelen nodig had bijvoorbeeld.” Maar het kwam er maar niet van. Tot ze het Vivium Magazine zag liggen bij haar buurvrouw en ze over het aanbod aan de praat raakten. “Vanwege die korting op de rijbewijskeuring dacht ik: nu dan! Die keuring was makkelijk geregeld via Vivium Services, en alles bleek in orde. Heel fijn, want ik ga er graag op uit. Mijn drie kinderen en vijf kleinkinderen wonen in Huizen, Bussum en Putten, en we doen graag leuke uitstapjes met elkaar. Ook stap ik vaak in de auto om ze op te zoeken.”

Reislust

De Huizense gaat ook graag met vriendinnen op pad. “Laatst ben ik met mijn buurvrouw naar Barneveld getoerd. Zij moest lang revalideren na een val en ik heb haar ondersteund waar mogelijk. Toen de muren wat op haar afkwamen, bedacht ik dat uitje. Ik vond het wel spannend hoor, of ze wel in en uit mijn auto kon komen, maar ze was zelf vastbesloten, en het lukte!”

De uitjes die Vivium Services aanbiedt lijken haar ook erg leuk. “Daar heb ik na die rijbewijskeuring m’n ogen op laten vallen. Met een vriendin van vroeger heb ik bedacht dat we ons samen gaan opgeven voor een reisje. Dan kunnen we gezellig met elkaar op een kamer! Een heerlijk vooruitzicht, want ik ben een enorme reiziger, maar het kwam er na het overlijden van mijn man niet meer zo van. Alleen op reis is niks aan. Gelukkig maakte ik afgelopen herfst een hele mooie reis met mijn kinderen naar Zwitserland, waar we van een gletsjer zijn afgelopen. En binnenkort ga ik dus met die vriendin een reisje via Vivium Services boeken.”

Ondersteuning thuis

Op termijn denkt mevrouw ook van bepaalde diensten aan huis wel gebruik te gaan maken. “Ik ben nu nog superfit, maar als ik ouder word… Ik werkte zelf in de bejaardenzorg, dus weet heel goed wat er mogelijk allemaal aankomt. Het is een fijn idee dat ik een beroep kan doen op Vivium Services als in m’n eentje de boel regelen een uitdaging wordt en ik ondersteuning thuis goed kan gebruiken.”

Rijbewijs verlengen?

Bent u ouder dan 75 of heeft u vanwege uw medische situatie een keuring nodig om uw rijbewijs te kunnen verlengen? Maak dan gebruik van uw ledenkorting bij de Rijbewijsdokter. U betaalt dan  slechts €49,50 in plaats van €67,- voor de keuring.

Vraag uiterlijk 3 maanden voor uw rijbewijs afloopt een gezondheidsverklaring aan via het CBR en maak een afspraak voor een keuring. De Rijbewijsdokter neemt uw verklaring met u door en doet een aantal medische tests. Op basis van de uitslag bepaalt het CBR of u nog altijd ‘rijgeschikt’ bent.

Ontvang alle acties in uw mailbox

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word vandaag nog lid!

  • Korting op alle Vivium Services
  • Korting op uw aanvullende zorgverzekering
  • Exclusieve ledenacties

Bekijk alle voordelen Direct lid worden