Menu Ga naar zoek pagina

‘Ik kan nu altijd boven komen met de traplift’

02 januari 2024 Interviews

“Ik ben heel blij met de traplift omdat het mij een hoop moeite bespaart met traplopen. En ik kan nu altijd boven komen. Dat is zo’n fijn idee”, vertelt Betty Drescher. Door slijtage in haar heup moest ze het afgelopen halfjaar twee keer geopereerd worden. Nu heeft ze veel minder pijn én kan ze binnenshuis weer zonder rollator lopen. Maar de trap op en af gaan, dat doet ze met de traplift.

Betty woont al sinds 1975 in haar drie verdiepingen tellende huis. “Ik woon hier al jaren en ik ben ook niet van plan om weg te gaan.” De ruimte die het huis biedt is een belangrijke reden: er is genoeg plek voor al haar spullen. “Je verzamelt heel wat rommel als je ergens al heel lang woont”, vertelt Betty lachend.

Vrolijk gezelschap
Het huis van Betty staat midden in een levendige buurt. De geluiden van auto’s, voetgangers en fietsers vormen een gezellig achtergrondgeluid. Nog een pluspunt van het huis, want ze is niet graag alleen. “Sommige mensen vinden het leuk om alleen te zijn, nou ik niet.” Daarom houden twee vogeltjes Betty fladderend en vrolijk tjilpend gezelschap. Ook de buren zorgen voor gezelligheid en helpen met kleine dingen. De buurman haalt bijvoorbeeld wel eens een boodschap of zet het vuilnis buiten.

Twee heupoperaties
“Een jaar geleden hing ik over de winkelwagentjes bij Albert Heijn om maar te blijven staan”, vertelt Betty over de periode waarin zij last kreeg van haar heup. “Ik moest dan, overal waar het kon, gaan zitten.” Na twee operaties aan haar heup kan Betty thuis weer zonder rollator lopen. Maar traplopen gaat niet vanwege de pijn. En daarom is er inmiddels een traplift geïnstalleerd op de trap naar de eerste verdieping. Ze is heel blij met haar traplift van Otolift. En zegt ze: “Lachen is het beste medicijn. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.”

Even wennen
De lift was wel even wennen vertelt Betty. “In het begin snapte ik niks van de lift. Ik ben helemaal niet zo technisch. Gelukkig kwamen er na de installatie mensen van Otolift langs die het mij nog eens rustig uitlegden. Nu kan ik ermee lezen en schrijven.” Ze vertelt hoe fijn ze het vindt dat de stoel in de bocht, op de trap zelf, geparkeerd kan worden. Zo blijft de deuropening, die direct naast de trap zit, vrij.

Een afspraak maken voor een persoonlijk thuisadvies?

Een adviseur van Otolift meet uw trap gratis op en legt u de mogelijkheden uit en welke traplift het beste bij u past. Wilt u liever een traplift huren of een tweedehands traplift kopen? Ook dat kan bij Otolift. Als Vivium-lid krijgt u 10% korting op de aanschafkosten van een traplift.

Ontvang alle acties in uw mailbox

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word vandaag nog lid!

  • Korting op alle Vivium Services
  • Korting op uw aanvullende zorgverzekering
  • Exclusieve ledenacties

Bekijk alle voordelen Direct lid worden