Menu Ga naar zoek pagina

Weerbaarheidstraining - 04 oktober 2023

Wijkcentrum De Kruisdam

Doet u mee met de zesdelige training ‘Weerbaarheid’ onder begeleiding van Fredy Melger van Fymensia? U leert hier stevig staan, zorgeloos wandelen en ferm optreden als iets u niet zint. U scherpt uw reflexen en reactievermogen en oefent uw wendbaarheid.

Bij weerbaarheid gaat het niet zoals mensen vaak denken om leren vechten en afweren. Het gaat vooral om hoe u soepel en alert over straat beweegt, met een geconcentreerde en waakzame blik, zodat u een hobbel, stoeprand of bananenschil niet over het hoofd ziet. In de training leert u ook hoe u uw evenwicht leert bewaren als er iets onverwachts gebeurt of als u plots moet uitwijken. Hierbij helpt een rustige ademhaling, zodat u adequater kunt reageren op ‘onveilige’ situaties.

In twee bijeenkomsten leert u zoveel mogelijk over uw wendbaarheid, en stabiliteit. U maakt kennis met diverse ademhalings- en bewegingsoefeningen die uw alertheid, stabiliteit en wendbaarheid versterken. We doen de oefeningen in een klein groepje. De meeste van deze oefeningen hebben hun oorsprong in de traditionele vechtkunsten, waarbij een natuurlijke ademhaling, lichaamsbewustzijn en een juiste houding aan de basis liggen. De training start meerdere keren per jaar in Bussum, in groepjes van maximaal 10 personen. De training die gegeven wordt door Fredy Melger van Fymensia is verdeeld over twee dagen van één uur en is gericht op senioren.

Trainingen najaar 2023

  • 4 en 11 oktober van 12:45 tot 13:45 uur, locatie Wijkcentrum De Kruisdam in de Hilversumse Meent
  • 1 en 8 november van 12:45 tot 13:45 uur, locatie Wijkcentrum De Kruisdam in de Hilversumse Meent
  • 6 en 13 december van 12:45 tot 13:45 uur, locatie Wijkcentrum De Kruisdam in de Hilversumse Meent

 

 

Ontvang alle acties in uw mailbox

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

U gaat zich inschrijven voor Weerbaarheidstraining op 04 oktober 2023

"(verplicht)" geeft vereiste velden aan

U kunt geheel vrijblijvend uw gegevens invullen. U zit daarna nergens aan vast. De leverancier zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen. Vul de gegevens in van degene die de service nodig heeft.

Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht
Deze kunt u vinden op uw ledenpas.
Hidden

Word vandaag nog lid!

  • Korting op alle Vivium Services
  • Korting op uw aanvullende zorgverzekering
  • Exclusieve ledenacties

Bekijk alle voordelen Direct lid worden