Menu Ga naar zoek pagina

Gratis lezing ‘Wegwijs in de mantelzorg’ - 16 november 2023

Wist u dat er jaarlijks circa 5 miljoen mensen in Nederland zijn die zich inzetten als mantelzorger? Het is iets wat hen vaak onverwachts is overkomen – want natuurlijk ga je een dierbare die zorg nodig heeft helpen. Eenmaal mantelzorgend komen er tal van vragen en uitdagingen op hun af. Herkenbaar? Kom informatie en inspiratie halen bij de lezing ‘Wegwijs in de mantelzorg’ die we op 16 november organiseren.

Inschrijven

10 november is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorger. Een goed moment om alle mantelzorgers eens flink in het zonnetje te zetten! Want mantelzorgen lijkt vanzelfsprekend, maar is dat niet. Bovendien kan het, naast heel dankbaar en liefdevol werk, behoorlijk belastend zijn. Als extra steuntje in de rug voor alle mantelzorgers onder onze Vivium-leden, organiseren we op 16 november de gratis lezing ‘Wegwijs in de mantelzorg’.

De lezing wordt gegeven door Lodewijk Schmit Jongbloed, auteur van Reisgids Mantelzorg: wegwijs in de wereld van zorg voor ouderen. In zijn lezing gaat hij in op de uitdagingen waar je als mantelzorger mee te maken krijgt, met oog voor de verschillende ‘mantelzorgroutes’ die er zijn. Iemand met een gebroken arm heeft immers andere hulp en verzorging nodig dan iemand met dementie. Met wat voor soort dingen moet u rekening houden?

Praktische en mentale steun

Schmit Jongbloed geeft om te beginnen volop praktische tips, want het is makkelijk om de weg kwijt te raken in het oerwoud van dingen om te regelen, zorgwetten en instanties. Wat moet u praktisch gesproken snel regelen, en wat kan later? Hoe kunt u vooruitkijken? Wie betaalt wat? Hoe regelt u vervangende mantelzorg? Hoe waarborgt u de veiligheid thuis? Wat zijn vervoersmogelijkheden, en welke zorg is er mogelijk als het thuis niet meer gaat?

Maar ook de meer sociale en emotionele aspecten van mantelzorg komen aan bod. Want hoe gaat u soepel om met degene voor wie u mantelzorgt – of dat nu uw partner, ouder, broer of vriendin is? Hoe communiceert u met professionele zorgverleners? En wellicht het allerbelangrijkste: hoe houdt  u het mantelzorgen gedurende langere tijd op een goede manier vol en waar kunt u terecht voor ondersteuning? Na afloop voelt u zich gegarandeerd gesterkt!

Ledenvoordeel

  • Gratis lezing voor iedereen die geïnteresseerd is.
  • Als Vivium-lid betaalt u op deze avond € 10,- bij aanschaf van de Reisgids Mantelzorg: wegwijs in de wereld van zorg voor ouderen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze gratis lezing via onderstaande button. De lezing is op donderdagavond 16 november om 19:30 uur in TerGooi Blaricum. Of bel Vivium Services 035 6 924 495.

Inschrijven

Ontvang alle acties in uw mailbox

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

U gaat zich inschrijven voor Gratis lezing ‘Wegwijs in de mantelzorg’ op 16 november 2023

"(verplicht)" geeft vereiste velden aan

U kunt geheel vrijblijvend uw gegevens invullen. U zit daarna nergens aan vast. De leverancier zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen. Vul de gegevens in van degene die de service nodig heeft.

Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht
Deze kunt u vinden op uw ledenpas.
Hidden

Word vandaag nog lid!

  • Korting op alle Vivium Services
  • Korting op uw aanvullende zorgverzekering
  • Exclusieve ledenacties

Bekijk alle voordelen Direct lid worden