Menu Ga naar zoek pagina

Gratis informatieavond: financiën op orde - 24 oktober 2023

Wijkcentrum De Kruisdam

Heeft u vragen over uw financiële administratie of bent u als mantelzorger op zoek naar financiële ondersteuning voor een dierbare? Op dinsdagavond 24 oktober organiseert Vivium Services een leerzame en gezellige informatieavond over geldzaken. Experts waarmee wij op het gebied van financiële dienstverlening samenwerken, zitten klaar om uw vragen te beantwoorden en handige tips te delen.

Inschrijven

Een van de experts die op 24 oktober van de partij zijn, is Tom Hemminga van Hemminga-Finance. Waarvoor kunnen Vivium-leden zoal bij deze financiële man aankloppen? “Om te beginnen help ik mensen bij het doen van hun aangifte inkomstenbelasting, erfbelasting of vennootschapsbelasting. Ik zeg uitdrukkelijk ‘helpen’, want ik neem het niet hup over. Ik vind het belangrijk om een aangifte samen met mensen zelf te doen, zodat ze zo goed mogelijk snappen hoe hun inkomenssituatie is. En zodat ze begrijpen waar de belastingaanslag die de Belastingdienst ze na de aangifte stuurt op gebaseerd is.”

Interessante aftrekposten

Tom gaat met zijn laptop bij mensen thuis langs om samen de aangifte in te vullen. “Veel van mijn klanten zijn wat ouder. Sommige van hen deden in het verleden hun aangiftes zelf, maar vinden de digitale aangifte Inkomstenbelasting lastig, of aarzelen of ze alles wel goed begrijpen. Ik beantwoord alle vragen en wijs ook op interessante aftrekposten. Zo weten veel mensen niet dat je de vervoerskosten die je maakt voor doktersbezoek ook bij de aftrekbare zorgkosten kunt opnemen. Overigens help ik ook regelmatig jongere mensen hoor, met eigen bedrijfjes. Of sta ik mensen bij die na een sterfgeval in de familie een aangifte erfbelasting moeten doen.”

Na het indienen van de aangifte stuurt Tom een print van de opgave, met uitgebreide uitleg. En mocht de Belastingdienst nog vragen hebben, dan zal Tom die namens zijn cliënten beantwoorden.

Huishoudboekje

Naast belastinghulp biedt Tom ook ondersteuning bij het op orde brengen en houden van de financiële administratie. “Er zijn mensen die het lastig vinden om overzicht te houden over hun financiën. Ik kan op dit terrein allerlei soorten hulp bieden. Soms gaat het om hele praktische zaken: samen de rekeningen openen, betalen en overzichtelijk in mappen stoppen. Maar ik kan ook helpen het huishoudboekje op orde te krijgen: meekijken wat de vaste lasten zijn, hoeveel er vrij te besteden valt, waar mogelijk bezuinigd kan worden. Soms vragen kinderen mij om hun ouders op leeftijd hierbij te ondersteunen als het lastiger voor ze wordt overzicht te houden.”

Financiële bewindvoering

Ook voor zogeheten ‘bewindvoering’ kunt u bij Tom terecht. Dit is interessant als u te maken hebt met een familielid dat niet meer goed in staat is zijn of haar financiële huishouding te voeren. “Dan kan de kantonrechter een beschermingsbewindvoerder aanwijzen die financiële handelingen overneemt, zoals betalingen en belastingaangifte doen, schulden regelen en vermogen beheren.”

Vermogen inzetten

Op 24 oktober is ook Alpina van de partij. Deze financiële dienstverlener kan helpen bij het omzetten van ‘papieren vermogen’ in de vorm van een eigen huis naar direct beschikbaar en besteedbaar vermogen. Dat is handig als u uw huis bijvoorbeeld levensbestendig of duurzamer wil maken, of als u simpelweg meer financiële armslag wilt hebben na uw pensioen.

Aanmelden

  • Locatie: Wijkcentrum De Kruisdam, Hilversumse Meent
  • Datum en tijd: dinsdag 24 oktober, aanvang 19:00 uur tot circa 21:00 uur

Heeft u ook vragen op financieel gebied? U bent van harte welkom op onze gratis informatieavond ! Aanmelden kan via de button hieronder of bel Vivium Services 035 6 924 495.

Inschrijven

Ontvang alle acties in uw mailbox

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

U gaat zich inschrijven voor Gratis informatieavond: financiën op orde op 24 oktober 2023

"(verplicht)" geeft vereiste velden aan

U kunt geheel vrijblijvend uw gegevens invullen. U zit daarna nergens aan vast. De leverancier zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen. Vul de gegevens in van degene die de service nodig heeft.

Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht
Deze kunt u vinden op uw ledenpas.
Hidden

Word vandaag nog lid!

  • Korting op alle Vivium Services
  • Korting op uw aanvullende zorgverzekering
  • Exclusieve ledenacties

Bekijk alle voordelen Direct lid worden