Menu Ga naar zoek pagina

Gratis concert

Vivium Services

Wij trakteren u graag op een heerlijk concert! Op zaterdag 24 juni speelt het Amersfoorts Jeugd Orkest in het Hilversumse Muziekcentrum van de Omroep speciaal voor Vivium-leden de sterren van de hemel. Komt u ook genieten van het uitmuntende spel van 75 jonge getalenteerde musici.

75 jonge musici tussen de 14 en 24 jaar, die samen een compleet symfonieorkest vormen: zie hier het Amersfoort Jeugd Orkest (AJO). Rolf Buijs staat al sinds 2005 als dirigent voor het orkest. “Het is heerlijk om te spelen met jeugdige musici en te zien hoe zij nieuw leven blazen in composities die al eeuwen oud zijn. Hun enthousiasme voor het ‘ijzeren repertoire’ is elke keer weer zo groot!”

Emotie en hoop

Op 24 juni geeft het AJO speciaal voor Vivium-leden twee concerten in het MCO in Hilversum. De 17-jarige celliste Fama Koning treedt hierbij op als soliste. Zij won in 2022 een 1e prijs op het Prinses Christina Concours: een solo naar keuze spelen met het AJO. “Ik wist meteen: het concert voor cello en orkest van Edward Elgar zou mooi zijn! Dat is een beroemd stuk onder cellisten en ik droomde er jaren geleden al van om dit ooit te mogen spelen met een orkest. De muziek is ongelooflijk indrukwekkend. Het werd vlak na de Eerste Wereldoorlog geschreven en bevat zowel drama als hoop. De cellosolo benut het instrument ten volle, van de aller diepste tot de allerhoogste tonen. Het is intensief om te spelen, maar wel heel dankbaar.”

Het AJO geeft op 24 juni twee concerten. Rolf Buijs: “Er kunnen dan veel mogelijk mensen komen luisteren. De concerten hebben nét een ander programma. Elgars celloconcert, met Fama als soliste, verdelen we over twee concerten: de delen 1 en 2 in het eerste, en de delen 3 en 4 in het tweede concert.

Romeo en Julia

Naast het stuk van Elgar staat ook een nieuw werk op het programma, van componist Pol Stam. Net als Fama is hij 17 jaar en won hij in 2022 een prijs bij het Prinses Christina Concours. Zijn prijs: een nieuw werk schrijven voor het AJO. Deze gaat op 24 juni bij het AJO in wereldpremière. Buijs: “Het leuke is: Pol is al op repetities geweest om het orkest te leren kennen en te weten voor wie hij schrijft. De musici kunnen hem straks ook vragen stellen over zijn compositie. Zo kunnen ze zijn idioom beter leren begrijpen. Dat is het leuke van het spelen van werk van levende componisten.”

Naast Elgar en Stam bevatten beide concerten ook een ‘symfonisch gedicht’. “Dit zijn composities waar een bekend verhaal aan ten grondslag ligt, dat eerder in woorden werd gevat en nu met muziek wordt verteld”, zo licht dirigent Buijs toe. “In het eerste concert is dat Tchaikovsky’s beroemde ‘Ouverture Romeo en Julia’. In het tweede concert spelen we ‘Tasso, Lamento e Trionfo’ van de grondlegger van dit speciale genre: Franz Liszt. Het gaan twee heerlijke concerten worden!”

Programma

  • Datum: zaterdag 24 juni
  • 1e concert is VOL !!  2e concert om 19:00 uur (inloop vanaf 18:40 uur) aanmeldingen nog mogelijk
  • Locatie: Muziek Centrum van de Omroep, Heuvellaan 33 in Hilversum
  • Kosten: gratis voor leden (maximaal 2 kaarten).

Gratis kaarten reserveren

Wilt u dit prachtige concert van het AJO ook graag bijwonen? Reserveer dan via de button hieronder maximaal twee gratis kaarten per lidmaatschap.  Vermeld hierbij s.v.p. uw volledige naam, adres en lidnummer (staat op uw ledenpas). Geeft u ook door of u het concert van 17:00 uur of 19:00 uur wilt bezoeken. Een persoonlijke uitnodiging volgt dan binnen 21 dagen na uw aanmelding.

Gratis voor Vivium-leden
Contact opnemen
  • U betaalt pas na afname van de dienst
  • Toon uw ledenpas bij afname van de dienst voor de Vivium ledenkorting
  • Als lid van Vivium Services profiteert u van een vrijblijvende bemiddeling

Beschikbaarheid

Maandag Niet beschikbaar
Dinsdag Niet beschikbaar
Woensdag Niet beschikbaar
Donderdag Niet beschikbaar
Vrijdag Niet beschikbaar
Zaterdag Middag, Avond
Zondag Niet beschikbaar

Werkgebied

Almere, Amsterdam-Zuid, Blaricum, Bussum, Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren, Naarden, Overig, Weesp, Wijdemeren

Contact opnemen

U gaat contact opnemen met Vivium Services voor Gratis concert

"(verplicht)" geeft vereiste velden aan

U kunt geheel vrijblijvend uw gegevens invullen. U zit daarna nergens aan vast. De leverancier zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen. Vul de gegevens in van degene die de service nodig heeft.

Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht
Deze kunt u vinden op uw ledenpas.
Hidden

Word vandaag nog lid!

  • Korting op alle Vivium Services
  • Korting op uw aanvullende zorgverzekering
  • Exclusieve ledenacties

Bekijk alle voordelen Direct lid worden