Menu Ga naar zoek pagina

Tijd voor een leuke uitdaging?

31 augustus 2022 Nieuws

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan organiseerde eerder dit jaar een aantal interactieve collegereeksen voor Vivium-leden. Studenten geven hierbij college over een onderwerp uit hun vakgebied, bijvoorbeeld (kunst)geschiedenis, psychologie of antropologie. Bij de deelnemers halen ze actief ervaringen, herinneringen en kennis op. We vroegen twee deelnemers naar hun ervaringen.

“Echt zeer de moeite waard”

Gerard Vlak volgde eerder dit jaar de collegereeks ‘Brein in Beweging’ in Johanneshove in Laren, waar hij ook woont. “Ik zag de colleges aangekondigd op het prikbord, en wist meteen: dat is iets voor mij.  Ik heb altijd veel waardering gehad voor het brein. Sinds mijn vrouw een paar jaar terug overleed aan een hersenziekte, nam mijn interesse in hoe ons brein functioneert alleen maar toe.

De colleges werden gegeven door een studente neuropsychologie, die buitengewoon veel wist en het heel leuk deed. Ze was heel uitnodigend en liet alle deelnemers ook zelf vertellen en beargumenteren wat zij van bepaalde dingen wisten en dachten. Echt de moeite waard, en ik heb er wel wat verstand van, want ik was hoogleraar economie en heb dus zelf vaak college gegeven. Het was ook leuk om met medebewoners en met de deelnemers ‘van buiten’ op deze manier contact te hebben en samen zoiets interessants te mee te maken.”

“Een aanrader voor iedereen met een brede belangstelling”

De 78-jarige Anita van de Broek uit Laren deed mee aan de collegereeks over Kunsthelden die in de Bussumse Vivium-locatie Godelinde werd gegeven. “Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in kunst en ga regelmatig naar musea. Als vrijwilligster in het Singer Museum in Laren heb ik ook al vaker lezingen over kunst bijgewoond. Dus toen een vriendin me meevroeg naar deze collegereeks, was ik meteen enthousiast. De jonge studente was echt alleraardigst. Aan de hand van het werk vier beroemde kunstenaars, waaronder Piet Mondriaan, nam ze ons mee naar vier verschillende periodes en stromingen uit de kunstgeschiedenis. Ik ben er erg positief over, en vind het een aanrader voor iedereen met een brede belangstelling. Als je nog volop in het leven staat en graag meer doet dan koffiedrinken en smartlappen meezingen, kom je bij zo’n collegereeks echt aan je trekken.”

 

Nieuwe collegereeksen vanaf 19 oktober

In oktober organiseert Vivium samen met Oud Geleerd Jong Gedaan weer nieuwe interactieve collegereeksen! U kunt de colleges online volgen vanuit uw eigen huis, via Zoom, of op een locatie van Vivium. Via uw eigen tabletcomputer of een groot conferentiescherm kunt u dan via Zoom in gesprek met de studentdocent en andere deelnemers. Wilt u vanuit huis deelnemen en is Zoom nieuw voor u? Geen probleem: u krijgt een duidelijke handleiding en kunt een hulplijn bellen als u er niet uitkomt. Data, onderwerpen en een aanmeldformulier vindt u in hier.

 

 

Ontvang alle acties in uw mailbox

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Word vandaag nog lid!

  • Korting op alle Vivium Services
  • Korting op uw basis- en aanvullende zorgverzekering
  • Exclusieve ledenacties

Bekijk alle voordelen Direct lid worden