Menu Ga naar zoek pagina

Hoe blijft u zelfredzaam? Bespreek het met de ledenconsulent

02 juni 2021 Nieuws

Veranderingen in uw leefsituatie door nieuwe leef- en woonwensen, omdat u op leeftijd bent, of door verandering in mobiliteit of vitaliteit? Er zijn altijd voldoende mogelijkheden en oplossingen bij u in de buurt. Onze ledenconsulent Sandra van Rooij denkt graag met u mee.

“Het contact met de mensen voor wie je het doet, maakt dit werk zo leuk”, zegt Sandra van Rooij (47). Als ledenconsulent wijst ze mensen de weg in de wirwar van regels rondom wonen, welzijn en zorg en mogelijkheden in de buurt. “Het is fijn om hen te helpen iets te regelen om zelfredzaam te blijven.”

Leef- en woonwensen veranderen met de leeftijd, of als iemand minder mobiel of vitaal wordt. “Door alle wijzigingen in wetten en regels zien mensen de mogelijkheden niet”, legt Sandra uit wat ze vaak meemaakt. “Dan leg ik die in een gesprek rustig uit, denk mee, beantwoord vragen en geef adviezen. Na een tijdje neem ik nog een keer contact op of het gelukt is of dat ik nog iets kan doen.”

Voor leden is het eerste gesprek gratis, al kan iedereen bij de ledenconsulent aankloppen en direct lid van Vivium Services worden. Sandra heeft inloopspreekuren, doet telefonische consulten en bezoekt mensen op afspraak ook thuis. “Dan vallen me uit ervaring altijd ook wel zaken op die gezien de specifieke situatie aandacht vragen, zoals valgevaar. Dat kaart ik dan aan, zo maak ik soms dingen bespreekbaar, die iemand (nog) niet onder ogen wil zien. Liever dat ongemak nu, dan acuut actie later.”

Laatst was ze bij een echtpaar dat al dertig jaar in hetzelfde huis woont. “Zij was al mantelzorger. Hij werd minder mobiel en maakte zich zorgen over de toekomst. Ze lazen over de personeelstekorten in de zorg en vroegen zich af wat zij konden doen om daar te blijven wonen.” Sandra kon ze geruststellen over mogelijkheden van zorg aan huis, uitleggen dat huisaanpassingen mogelijk zijn, en waar en hoe een scootmobiel te verkrijgen is. “Zij hebben één aanspreekpunt en wij werken samen met geselecteerde, betrouwbare partners.”

Zo is via Vivium Services een schoonmaakservice te regelen, ondersteuning bij het invullen van de belastingopgave of de opticien aan huis en meer. “Je hoeft niet wat te mankeren om van onze services gebruik te mogen maken, bekijk gerust eens het complete aanbod. We bieden ook gemak en plezier. Fijn toch als je er straks met slecht winterweer niet uit hoeft”, schetst ze een scenario, “omdat je maaltijden in de vriezer hebt. En wel zo veilig.”

Wilt u ook advies van de ledenconsulent?

Zij gaat met u persoonlijk in gesprek en legt indien mogelijk huisbezoeken af om u te voorzien van persoonlijk advies en antwoorden op al uw vragen. Zij helpt u op weg in de wirwar van de regels rondom welzijn, wonen en gezondheidsdiensten zoals vervoer, (huishoudelijke) zorg, mobiliteit, woningaanpassingen en hulpmiddelen. De ledenconsulent kent de organisaties, instanties en hulpverleners in uw regio als geen ander. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel (035) 6 924 495 of stuur een e-mail naar ledenconsulent@vivium.nl

Ontvang alle acties in uw mailbox

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Word vandaag nog lid!

  • Korting op alle Vivium Services
  • Korting op uw basis- en aanvullende zorgverzekering
  • Exclusieve ledenacties

Bekijk alle voordelen Direct lid worden