Menu Ga naar zoek pagina

Interview Reizen met zorg

24 mei 2022 Interviews

Toen mevrouw Henny Hannaart (74) uit Huizen het reisaanbod van Vivium Services in het ledenblad Magazine zag, kreeg ze meteen zin om eropuit te gaan. Ze boekte twee dagtochten en de meerdaagse reis met zorg naar het Drentse Vledder in samenwerking met partner Brinkzicht.

“Ik heb de koffer net van zolder gehaald”, vertelt mevrouw Hannaart enthousiast over de aanstaande vakantie, die Vivium Services deze zomer opnieuw aanbiedt. “Ik heb me behalve voor die week in Drenthe, ook aangemeld voor dagtochten naar Brabant en de tulpenvelden.” Vanwege corona kon er de afgelopen twee jaren weinig, reizen werden uitgesteld of gingen niet door. “Ik moet weer leren reizen, ook omdat ik nog herstel van een blindedarmoperatie. Thuis red ik me prima, maar in een onbekende omgeving ben ik toch nog wat onzeker met lopen.”

‘In een reisgezelschap heb je aanspraak als je wilt’

Deze reislustige ongetrouwde dame zag de halve wereld, van de Verenigde Staten en Peru tot Australia. En nu dus Vledder. Lachend: “Laat ik daar maar eens beginnen met een meerdaagse reis. Hoewel ik geen hulp nodig heb, is het fijn dat er begeleiding is mocht het nodig zijn.” De prijs vond ze meevallen, ook omdat alle maaltijden zijn inbegrepen. Als lid van Vivium Services heeft ze ledenvoordeel. “Ik reis altijd in gezelschap”, legt mevrouw haar voorkeur voor groepsreizen uit. “Dan heb je aanspraak bij het ontbijt en diner. Je kunt het contact opzoeken, maar dat hoeft niet. En door de excursies zie je meer van de omgeving. Ik hoop een hunebed in het echt te zien.” En dat is gelukt, vertelt mevrouw na afloop van de reis. “De meeste hunebedden liggen trouwens meer oostwaarts”, ontdekte ze en vertelt over hoe goed chauffeur Harry de bus steeds wist te manoeuvreren over de soms kleine weggetjes. Ze geniet nog na: “De bloesem, magnolia en vele narcissen stonden volop in bloei. Het was erg leuk en gezellig”, blikt ze tevreden terug. “Maar ik kwam mezelf wel een beetje tegen, hoor. Ik heb toch een stapje terug moeten doen. Ik moest even wennen, ook aan het geroezemoes om me heen. Logisch, want in de coronaperiode was het thuis stil.”

Het hotel lag midden in het dorp, dat ze daardoor gemakkelijk te voet kon verkennen. “Een drogisterij met van alles, een schoenenzaak en kledingzaak waren vlakbij. Ik heb er nog een leuke trui en mosterdgeel vest op de kop getikt.” Alleen sliep ze minder lekker, omdat het kussen en matras voor haar te zacht waren. Daarentegen heeft ze van de maaltijden genoten. “Ook de bediening was erg fijn. Ontbijt en lunch waren een buffet, het diner was een keuzemenu en werd opgediend. Het was prima verzorgd.”

Ook in de avond was er vertier voor wie wilde en na de excursies nog puf had. Mevrouw vertelt enthousiast over spreekwoorden- en gezegdenspelletjes, een sjoelavond met verschillende type sjoelbakken en natuurlijk een bingo. “De laatste avond waren er tassen vol prijzen van vrijwilligers voor iedereen, het was geweldig.” Ook niets dan lof voor de verpleegkundige en drie begeleiders. “Ze hielpen ons alle twintig de bus in en uit, zonder of met rollator. Hoe groot die rollator ook is”, zag ze, “die kunnen allemaal mee.”

Inmiddels staat de koffer nog te luchten en heeft ze de vakantiewas al gedraaid. Binnenkort staat de dagtocht naar de tulpenvelden op haar programma. Naar Brabant is ze al geweest. “Daar bezochten we een klompenmakerij, wat leuk was. Ook omdat ik daar iets van weet vanuit de klederdrachtgroep waarin ik zit.” Het marktbezoek in Oisterwijk later die middag beviel ook goed. “Maar dat zijn dagtochten. Dan hoef ik van tevoren niet te bedenken wat ik allemaal mee moet nemen, tegenwoordig ook aan medicijnen.” Ze betwijfelt of buitenlandse reizen er nog in zitten. “Dat ga ik nog even goed bedenken, maar achter de geraniums wil en ga ik niet zitten, hoor.”

Tip: de eerstvolgende reis naar Vledder vertrekt op 30 juli aanstaande. Kijk hier voor meer informatie over de reis.

Ontvang alle acties in uw mailbox

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Word vandaag nog lid!

  • Korting op alle Vivium Services
  • Korting op uw aanvullende zorgverzekering
  • Exclusieve ledenacties

Bekijk alle voordelen Direct lid worden