Menu Ga naar zoek pagina

Interview over haarwerkservice “Je ziet niet dat ik een haarwerk heb”

23 februari 2023 Interviews

Kale plekken op het hoofd: bijna iedereen voelt zich er ongemakkelijk bij. Gelukkig biedt een goede haarprothese uitkomst. José maakte gebruik van Haarwerkservice In Balans. Naar volle tevredenheid! “Mijn hele omgeving zegt dat ik er zelfverzekerder en blijer uit zie.”

José had altijd al dun haar, net als haar tweelingzus. “Wij zeiden altijd dat we een plukje moesten delen,” lacht ze. “Nu ben ik handig met een föhn en kon ik mijn dunne haar lang nog wel camoufleren. Maar toen kreeg ik door medicatie tegen de ziekte van Crohn ook nog eens last van extreme haaruitval. Dat betekende de doodsteek voor mijn haar. Het viel echt met plukken uit. Ook de overgang hielp niet mee. Als ik een opvlieger kreeg, plakte het zo aan mijn hoofd. Dat was echt niet leuk meer. Ik leek op foto’s soms wel kaal.”

Niet dansen, niet zwemmen

José ging zich steeds onzekerder voelen. “Ik wil er graag goed uitzien en haar is daarbij belangrijk. Het belemmerde me echt in dingen. Ik pakte niet even snel de fiets, want dan zorgde de wind dat je recht op mijn hoofdhuid keek. Stond ik op een feestje te dansen, dan zakte mijn zorgvuldig geföhnde kapsel in. Zwemmen deed ik al helemaal niet meer, want dan bleven er niet meer dan wat stroken en slierten over.”

 

Lekker los

Tot José een afspraak maakte bij Haarwerkspecialist In Balans in Bussum. Omdat ze nog wel wat eigen haar had, bleek dat ze niet aan de pruik hoefde, maar dat een haarprothese voldeed. “Dat is een soort opzetstuk dat je met klemmetjes vastzet aan een klein plukje haar.” Het bleek een gouden greep. “Tegenwoordig stap ik op de fiets voor ieder wissewasje, durf ik hoeden te dragen en ben ik niet langer bang mijn hoofdhuid te verbranden in de zon. Mijn hele omgeving zegt dat ik er zelfverzekerder en blijer uit zie.”

Hoewel ze zich er niet voor schaamt, ziet bijna niemand dat José tegenwoordig een haarwerk draagt. “Wel vragen ze me of ik het heb geverfd of een nieuw kapsel heb.” Maar het is zelfs beter dan dat. “Mijn eigen haar stond altijd stijf van de haarlak. Nu hangt het vaak los en kan ik er zelfs met mijn hand doorheen gaan. Dat is heerlijk. Even opschudden en het zit weer goed.”

Meer weten over Haarwerkspecialist In Balans?

Ontvang alle acties in uw mailbox

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Word vandaag nog lid!

  • Korting op alle Vivium Services
  • Korting op uw aanvullende zorgverzekering
  • Exclusieve ledenacties

Bekijk alle voordelen Direct lid worden