Menu Ga naar zoek pagina

Interview mantelzorgondersteuning door Saar aan Huis “Een steuntje in de rug.”

23 februari 2023 Interviews

Al enige jaren kunt u voor aanvullende mantelzorgondersteuning terecht bij Vivium Services. Onze trouwe samenwerkingspartner op dit gebied is Saar aan Huis. “Onze Saars bieden gezelschap en een steuntje in de rug bij alledaagse dingen.”

Weet u nog: die lieve Saartje uit de bekende tv-serie Swiebertje? Deze toegewijde huishoudster van de burgemeester zorgde ervoor dat alles op rolletjes liep en was bij iedereen geliefd door haar gastvrije hartelijkheid. Met Saartje in de buurt kwam alles goed! Datzelfde gevoel wil Saar aan Huis geven met haar ondersteuning en zorg op maat.

Steuntje in de rug

Saar aan Huis is een landelijke organisatie, maar werkt regio gebonden. De drijvende kracht achter de Gooise tak van Saar aan Huis is Anita van den Noort. “Het is zo’n fijn werk om ouderen blij te maken en mantelzorgers te ontlasten! Dat geeft veel voldoening.” Waarvoor u zoal terecht kunt bij Saar aan Huis? Anita: “Wij bieden gezelschap en een steuntje in de rug bij de alledaagse dingen. Koken, wandelen, iets leuks doen binnen- of buitenshuis, medicijnen ophalen bij de apotheek, mee naar het ziekenhuis: met een Saar behoort het allemaal tot de mogelijkheden. Maar ook de dag helpen opstarten of ’s nachts aanwezig zijn kan. Kortom: met onze diensten helpen we ouderen om langer zelfstandig te blijven wonen, bieden we ouderen die in een instelling wonen wat extra gezelschap en kunnen mantelzorgers even vrijaf nemen.”

Gebakje van de plaatselijke verse bakker

In de regio Gooi en Vechtstreek werken op het moment 70 mensen als Saar. Er zijn ook Saar aan Huis-vestigingen in Amsterdam en Almere, waar Anita nauw mee samenwerkt. “Alle Saars zijn 50-plusser, want die brengen rust en levenservaring en een goed gesprek met zich mee. Veel hebben ook eerder in de ouderenzorg gewerkt. En ze komen allemaal uit de buurt, zodat ze de weg weten als iemand zin heeft in een vers gebakje of even naar het bos wil. Maar het belangrijkste is dat ze stuk voor stuk lief en zorgzaam zijn.”

Zingen

Voordat ze een Saar koppelt aan een oudere voert Anita eerst een kennismakingsgesprek. “Ik vraag goed uit waar behoefte aan is en waar iemand blij van wordt. Vervolgens zoek ik daar de juiste Saar bij. Zo kwam ik laatst bij een vrouw met dementie die erg graag liedjes zong. Die kon ik matchen aan een Saar die in een koor zit en dolgraag zingt. Prachtig toch?”

Meer weten over de aanvullende mantelzorgondersteuning van Saar aan Huis?

Ontvang alle acties in uw mailbox

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Word vandaag nog lid!

  • Korting op alle Vivium Services
  • Korting op uw aanvullende zorgverzekering
  • Exclusieve ledenacties

Bekijk alle voordelen Direct lid worden