Menu Ga naar zoek pagina

Interview Vivium-lid over de e-scooter “Het is zo leuk om samen om pad te gaan”

De 75-jarige Henk Bosgra schafte in september met ledenkorting een e-scooter aan. Een schot in de roos, want sindsdien trekken hij en zijn vrouw er bijna dagelijks samen op uit. “Wij genieten er echt met volle teugen van!”

In 2016 werden Rina en Henk Bosgra lid van Vivium Services, omdat ze daarmee korting kregen op hun sportschoolabonnement. Vijf jaar later las Rina in het Ledenmagazine over de e-scooter die je met maar liefst 200 euro ledenkorting kon aanschaffen. “Is dat niet wat voor jou?”, vroeg ze aan Henk, die in z’n jonge jaren een fanatieke brommerrijder was. “Nou, ik had er wel oren naar”, vertelt Henk. “Ook omdat mijn vrouw net een driewieler had gekregen van de gemeente, aangezien ze heel moeilijk ter been is. Ze gaat met een rotvaart op dat ding, dus ik kon haar op mijn fiets helemaal niet meer bijhouden. Dus wij naar Naarden-Vesting, waar we de e-scooter konden uitproberen. Ik was gelijk verliefd. Het is van dat Italiaanse design, en lijkt op de Puch waar ik altijd weg van ben geweest. We hebben er heel even over nagedacht en toen besloten: we gaan het doen! Binnen twee weken hadden we hem in huis.”

Genieten van de buitenlucht

Sindsdien genieten Henk en Rina met volle teugen van de e-scooter. “Eindelijk kunnen we er weer samen op uit, zij op haar driewieler en ik op m’n scooter. Ik heb mijn vrouw echt helemaal zien opbloeien en lekker bruin zien worden van de buitenlucht, na jaren waarin ze bijna de deur niet uitkwam. Het is met zo’n e-scooter ook echt een feestje om de natuur in te gaan: je rijdt op een bospad en je hoort heerlijk de vogeltjes en ruikt de frisse lucht. Kortom: we zijn de koning te rijk.”

Extra accu

Ook een voordeel: ze rijden bijna geen auto meer. “Wij zijn echt voor het milieu, dus hoe minder benzine we verbruiken hoe beter. Sinds we de scooter hebben, laten we de auto staan, behalve voor echt lange ritten. Met de brommer hebben we inmiddels zo’n 800 kilometer gereden. En hij kan gewoon in het stopcontact, dus laden is een makkie. We zijn nu aan het sparen voor een extra accu, zodat we ook echt verre tochten kunnen maken, naar Amsterdam heen en weer bijvoorbeeld. En ons Vivium-abonnement van twee tientjes per jaar, dat hebben we er in elk geval dubbel en dwars uit!”

Proefrit aanvragen

Ook een proefritje maken op de e-scooter? Op www.viviumservices.nl leest u bij welke dealers in Hilversum, Naarden, Huizen en Almere u terecht kunt. Voor meer informatie kunt u ook bellen met Vivium Services op (035)6 924 495 of mailen naar info@agm-goccia.nl.

Ledenvoordeel

Op vertoon van uw ledenpas 2022 krijgt u € 200,- korting op de aanschaf van de AGM Goccia GEV1000 e-scooter. U betaalt dan slechts € 1.399 in plaats van € 1.599 (incl. btw en alle bijkomende kosten voor het rijklaar maken).

Ontvang alle acties in uw mailbox

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word vandaag nog lid!

  • Korting op alle Vivium Services
  • Korting op uw aanvullende zorgverzekering
  • Exclusieve ledenacties

Bekijk alle voordelen Direct lid worden